nedeľa 3. júla 2011

Bez strachu (Max Lucado)


Bez strachu (Max Lucado)

VIETE SI PREDSTAVIŤ ŽIVOT BEZ STRACHU?


Patrím k tej skupine ľudí, ktorí sa trápia aj pre najmenší detail. A verte mi, nie je to nič príjemné.... Keď sa však nad tým tak zamyslím, nijaký z mojich strachov sa netýka žiadnej z existenčných otázok, nijaký nie je až taký podstatný, aby som oň vôbec zavadila a nie to ešte sa ním dala manipulovať. A predsa to robím... Som totiž len človek.
Ježiš zrejme vedel...vie, fakt dobre, že takých ľudí ako som ja bude poriadne množstvo a preto nám nad na každý deň jedno “Neboj sa” (verili by ste, že v Písme sa toto slovné spojenie nachádza 366x? No fakt!!!). A Max Lucado nutnosť “kašľať” na strach prepracoval vo svojej knihe “Bez strachu”. No pravdepodobne to bude naozaj vážna téma, keď sa ňou zaoberajú také kapacity, nemyslíte?
Kniha obsahuje 14 kapitol a každá je venovaná nejakému strachu, ktorý nám nedáva spávať. Trpíte nedostatkom peňazí a v žalúdku preto pociťujete neustálu nevoľnosť? Prečítajte si kapitolu 4. Alebo vám pomyslenie, že vaše dieťa to bez vás nezvládne a že skončí fakt zle nedá spávať? Nalistujte stranu 59. Bojíte sa smrti? Kto z nás by sa nebál...Kto z nás by pri tej myšlienke nepocítil aspoň drobnú smietku úzkosti? Max sa k tomu vyjadruje v kapitole “Na smrť vystrašený”.
Neponúkne vám liek na okamžitú úlavu od strachu. Ani nezadefinuje 10 overených postupov ako sa už naveky zbaviť týchto strašných ťaživých reťazí. S láskou a precíznosťou ponúka slová povzbudenia uzdravenia, ktoré necháva plynúť priamo do čitateľovej duše. A rovnako ako Písmo, aj Max hovorí, že jediný zdravý strach je strach z Boha.... Ostatné sú celkom zbytočné.
Ukazuje ako bojovať vierou proti úzkosti a strachu. Veď či si môžeme trápením a strachom pridať aspoň piaď k svojmu životu?
Predstavte si svoj život nedotknutý obavami. Namiesto strachu by sa tou najprirodzenejšou odpoveďou na hrozby stala viera. Ak by ste mohli svojmu srdcu priložiť magnet na strach a vytiahnuť všetky odrobinky hrôzy, neistoty a pochybností, čo by tam ostalo? Predstavte si deň, v ktorom viac dôverujete a menej sa bojíte.

VIETE SI PREDSTAVIŤ ŽIVOT BEZ STRECHU?


Publishers Weekly: “Lucado so zručnosťou chirurga rozpoznáva a identifikuje rakovinu strachu, ktorá sa týka každej ľudskej bytosti a s rovnakou precíznosťou necháva plynúť slová uzdravenia, ktoré prenikajú priamo do srdca.”

Ak si chcete knihu objednať (a srdečne vám to odporúčam, vážne) skúste tak urobiť tunájdete tam aj iné knihy od Lucada, ktorý je, bdw fakt dobrý spisovateľ...:D)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára