streda 20. júla 2011

Súženie by Lauren Kateová

Tento druh súženia je jednoznačne horší ako obyčajné mučenie!!!

RECENZIA na knihu SÚŽENIE od Lauren Kateovej

CoverDeal: Súženie
Deal: Šikulka a tajnostkár
BestFriend4Ever: Not Yet
Plus: Cestovanie v čase


CoverDeal: Suženie


Som len...trochu...zmätená... Tak zmätená, že si musím trhať vlasy.
V nijakej časti knihy nemala Luce na sebe šaty, aké má na obálke. Dej knihy je posadený do súčasnosti a obálka z nej robí gotickú korzetovú drámu.
Deal: Šikulka a tajnostkár
Ak ste ešte nečítal prvú zo série kníh od Lauren Kateovej s názvom Pád, chcem vás varovať. Budú tu spoilery!!!
Luce v škole Meč & Kríž práve prežila skutočne veľký boj medzi anjelmi a démonmi pri ktorom sa za ňu Daniel obetoval. Nové miesto jej výskytu: Shoreline, škola, v ktorej je viac Nefilimov (decák, ktoré majú kdesi vo svojom rodokmeni anjela) ako normálnych študákov. Daniel ju odtiaľ berie preč,pretože s Camom a ostatnými démonmi má takpovediac 18 dňovú prestávku. A to je presne tých 18 dní, ktoré majú na to, aby porazili "vyhnancov", ktorí prenasledujú Luce len pre ich vlastné, odporné ciele. 
Samozrejme, že Daniel nepovie Luce ani slovo, koniec koncov presne tak, ako to robil doteraz. Takže Luce trávi svoj voľný čas premýšľaním nad tým, ako prázne a sama sa cíti, keď s ním nie je (...) a druhú polovicu voľného času trávi zasa nenávidením Daniela za to, že je taký tajomný. No a ďalšiu časť voľného času sa pokúša prísť všetkému na koreň. No a to všetko stíha, kým je prenasledovaná a kým sa učí čo to o Nefilimoch. (Pozoruhodné...)
BestFriend4Ever: Not Yet
Oh, Luce.  Mám taký pocit, že si fakt super a tak. Ale  byť tvojou najlepšou kamoškou by bola asi fakt riskantná príležitosť. Čo s tým, že ťa prenasledujú šialené ex-nebeské stvorenia a všetky tie veci okolo??? 6elám ti, aby si dospela trochu viac predtým, než by sme uzavreli reálne najlepšie kamarátstvo a samozrejme prijali všetky povinnosti a uáväzky, ktoré s tým prichádzajú. Tak veľa krát som chcela, aby si si skrátka len sadla a trochu sa zamyslela. Aby si konečne spravila niečo racionálne, a aby si povedala niečo racionálne, pretože si naozaj myslím, že by si sa mohla dozvedieť viac ak by si vedela s kým sa máš rozprávať a koho sa máš pýtať.
Plus: Cestovanie v čase
Prečo sa len mrknúť do minulosti, keď môžeš manipulovať Tieňmi  na to aby si VSTÚPIL do minulosti???Chcem povedať, samozrejme, je to fakt super nebezpečné a vždy ide aj o riziko že v tej minulosti zostaneme akosi uväznení, alebo ešte horšie, A navyše by mohlo dôjsť k absolútnemu vymazaniu tvojej budúcej existencie pri narušení časo-priestorového kontinua, ale aj tak...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára