piatok 11. novembra 2011

Ďakujem a Tri Príležitosti

Na úvod tohto postu by som sa chcela poďakovať mojej najnovšej nasledovníčke Sue.
Takže, ďakujem, Sue, vážne. Cením si každého, kto čo i len nedopatrením zavíta na môj blog a ak sa niekto stane nasledovníkom, vzniká tým príležitosť pre veľkú čokoláda-marschmellow-zmrzlina párty. Verte mi, som vo vytŕžení. Pre takých ako ste vy sa oplatí tento blog stále robiť. Kvôli takým ako ste vy to má zmysel.
Nuž, tak, ďakujem ti Sue. Cíť sa tu ako doma, užívaj si čítanie týchto postov a VITAJ.  Verím, že sa ti môj blog bude páčiť aj naďalej.

A teraz trochu na inú tému. Trochu sa vám chcem osprvedlniť za to, že nepíšem extrémne často. Nie že by som nechcela, táto vášeň sa vo mne stále hromadí a je jej v mojej duši stále viac a viac, ale akosi nato nie je čas. To jej jeden dôvod a druhý dôvod prečo sem nehádže posty ako na bežiacom páse je, že nemám net. Na intráku. Nie že by na intráku nebolo skvele, to je. Je tam veľmi dobre, ale nie je tam net. A cez lampu, perinák, alebo balkónové holuby sa posty poslať nedajú. Takže, prosím vás o zhovievavosť a vernosť tomuto blogu. Každopádne, pridávam nejaký text vždy, keď mám na to príležitosť... A tá príležitosť je aj teraz!!! A je ich hneĎ niekoľko.

Judit sa na jej blogu http://loveinbooks.blogspot.com/ vyvýja pekný zoznam kandidátov na najsexi chalanskú postavu z YA kníh vydaných na Slovensku a v Česku. Každý z nich (alebo veľmi, veľmi, veľmi veľká väčšina) má vážne dobre vypracované telo, takže by som sa nečudovala, keby sa pri súboji chalan vs. Chalan objavila aj nejaká tá krv, alebo monokel.
Každopádne, práve teraz je ten čas, kedy môžete hlasovať za jedného z aktuálních duelantov. Takže, v jedom rohu ringu, prosím privítajte alfa samca- RENA LAROCHA, a v druhom bojovníka prosti démonom a temným silám-JACEa WAYLANDA. Hlasovanie aj podmínky aj všetko ostatné nájdete tu. Zapojte sa. Stojí to zato.

  • 2.       Príležitosť menom Miroslava Varáčková


Ako ste si už určite všimli v ostatnom poste na mojom blogu, chystá sa veľká vec. JE ňou interview so slovenskou spisovateľkoéu Mirkou Varáčkovou, ktorá vo vydavateľstve Motíľ vydala niekoľko svojich kníh a medzi nimi aj jej zatiaľ posledné (a vskutku veľmi úpešné) dielo Prežila som svet. Položím jej niekoľko otázok, ktorými sa pokúsim priblížiť svet úspešného spisevateľa YA kníh nám, obyčajným ľuďom. Možno na ňu zaútočím nejakými otázkami zo zákulisia knižného biznisu a spítam, sa jej na rady mladým, ašpirujúcim spisovateľom. SSkúsim povyzvedať nejaké zaujímavosti a „klepy“.... Takže, určite sa máte na čo tešiť. Ak máte nápad na otázku, kľudne mi napíšte do komenárov. Poteší to mňa a isto- iste aj Mirku.



Na prečítaní tejto knihy už pracujem niekoľko dní... týždňov. Nie preto, že by to bolo ťažké, alebo že by som nechcela pripustiť, že by kniha mohla niekdy skončiť. Ale skôr preto, že orem nej čítam ešte aj Kurta Voneguta- Galapágy, Williama E. Ceina- American Literature, Alexa a Bretta Harrisovcov- Do hard things a asi milón skrípt. Takže preto to je. Presne tak (fajn, a ešte preto, že som závislá na Gilmorkách, ale to je iný príbeh...)
Pointou tohto odseku však je, že už čoskoro sa môžete tešiť na recenziu tejto knihy. Bude, dúfam, dobrá... zaujímavá... inšpirujúca...

Samozrejme, príležitostí je asi miilón, nielen tieto tri, ale tieto som vypichla (ako by povedal Rytmus, nech mu je zem ľahká...)

Tak, hor sa do hlasovania, tešenia a očakávania. Hor sa do čítania blogov. Na lištách na pravo i na ľavo ich je veľa a som presvedčená, že vás zaujmú. Sú skvelé a vážne s dobrými recenziami, postami a.... no veď kuknite.

XOXO
DomiLondon

1 komentár:

  1. ja som rada, že som zavítala na tvoj blog, hlavne vdaka Mirke, ktorá ho zverejnila na svojom fb :) a nelutujem :) teším sa na tvoje nové recenzie, a ked naplno rozbehneš svoj blog :) osobnbe sa nas to velmi teším a dúfam, že ti čoskoro pribudnú aj nový čitatelia :) dakujem za podakovanie :) velmi ma to potešilo :)

    OdpovedaťOdstrániť