štvrtok 27. decembra 2012

Z temnôt by Frank Peretti

http://www.kumran.sk/images/titulnastrapredaj_v.jpg

CoverDeal: Krásne rozsvietený električkový indikátor
Deal: Teraz nejde len o mesto... ide o všetko.
RelationshipStatus: Vynikajúca knižka

CoverDeal: Krásne rozsvietený električkový indikátor
Nuž, azda si poviete, že som šialená a tak... ale táto obálka sa mi fakt páči. Okej, nie je to síce cover prebraná z originálu a je trochu abstraktná a možno desivá, ale práve to je na nej skvelé. Fakt. Som za to, že takáto kniha by ma v kníhkupectve ihneď odrovnala ( o tom názve ani nevravím, to vydavateľstvo fakt vyhralo... jupíííí) a môj električkovský indikátor mi navráva, že by som sa s ňou nehanbila dokonca ani cestovať. Verte mi a to je už čo povedať. Nuž, jediné či v k tejto téme ešte chýba povedať je, že skladám svoj virtuálny klobúk pred pani Králikovou, ktorá mala podľa tiráže obálku na starosti. Ako by povedal Hancock: „Good job“.

Deal: Teraz nejde len o mesto... ide o všetko.
Anotačka na zadnej strane vraví toto:
„V malom univerzitnom mestečku prebieha boj. Nie so zbraňami v rukách. Aspoň nie s tými hmatateľnými. Diabolský komplot má v úmysle zovrieť obyvateľov mesta a nakoniec i celú ľudskú rasu v chladnom objatí klamstva a zla. Ako posledná hradba brániaca démonom svoj plán uskutočniť stoja modlitby Zvyšku a anjeli odhodlaní v tomto boji obetovať všetko.
Ja vám k tomu poviem toto:
Všetko sa začne, keď mladú reportérku miestnych novín zatknú uprostred letných osláv a zabásnu za prostitúciu. Pretože odfotila čo nemala.
Od tej chvíle začína mať všetko veľmi rýchli spád. Majiteľ noví to nechce nechať len tak a s plným odhodlaním začína pátrať po tom, ako je možné, že nevinného bez vysvetlenia zatknú uväznia a potom sa ani neunúvajú podať vyhlásenie. Bez toho, aby si to uvedomoval, začal pchať nos do vecí, do ktorých nemal… a všetko sa začalo komplikovať
http://thi.uloz.to/6/7/9/679b1b12c655a661323ca82addcd7ef3.640x360.0.jpg
Mladý pastor prišiel do mesta len nedávno, ale nejakým divným spôsobom (niekto by azda mohlo povedať náhodou) sa stal pastorom. Veľmi obľúbeným. Až kým sa niektorým členom zboru prestalo páčiť, že jeho kázne a prednášky sú príliš … o Bohu,… o láske,… o poslušnosti……. A všetko sa začalo komplikovať.
Dvaja rozdielny muži v prvej línii toho stého frontu, len pomaly si uvedomujúc, aký komplot sa okolo nich strhol. Neobjasnené vraždy a finančné úniky a urýchlené opustenia mesta a nepodložené obvinenia a vydieranie, vyhrážanie, manipulácia, likvidácia… kde to má hranice? Oveľa ďalej akoby ktorýkoľvek človek mohol vidieť.
Pretože táto katastrofa z ďaleka nekončí pri pozemských záležitostiach. Celé mesto sa totiž dostalo do pazúrov démonickej moci, ktorá sa ho chce zmocniť a ovládnuť. Presne tak ako kedysi Babylon.
Teraz nejde len o mesto... ide o všetko.
A je nutné nabrať sily na boj proti silám temna.
Je nutné zhromaždiť Zvyšok a bojovať.
„Za Božích svätých a za Baránka“

RelationshipStatus: Vynikajúca knižka
Momentálne je komerčný svet literatúry nasáčkovaný a preplnený miliardou nasladlých anjelských ság a démonských románov a neviem čoho ešte a všetkým to už pomaly ale iste ide hore krkom. Prečo? Odpovedzte si sami, ja mám na to odpoveď príliš drastickú, aby som ju tu mohla uverejňovať… hihihi
Našťastie však existuje kniha, ktorá rieši Zástupy (anjelov) a mocnosti (tých zlých) z celkom iného uhla pohľadu. Reálneho. Z toho najreálnejšieho. Pretože ak ste si ešte nestihli uvedomiť duchovný boj, boj Zástupov a mocností, boj dobra a zla, zápas nie s krvou a telom ale s kniežatstvami a mocnostmi, s vládcami tohoto temného sveta, so zloduchmi v nebeských sférach (Ef 6, 12), ktorý treští navôkol (mimochodom, či si to uvedomujeme, alebo nie), tak táto kniha vás pekne krásne vyvedie z omylu. A ako bonus vás nechá civil s otvorenými ústami a búšiacim srdcom.
Nervy! Je to nasaj mocná kniha, ktorá nás bez akýchkoľvek škrupuli ( konečne si uvedomte, že s tých jemnunkých rečičiek sme už vyrástli… hihihihihi :D), nejakého trápneho pozlátka necháva uprostred boja na život a na smrť v ktorom síce bol, je a bude len jediný Víťaz, ale stále je k tomu víťazstvu dlhá cesta.

Na prvý pohľad som tejto knižke nedával veľké šance. Veď o clom už len more byt kresťanský triler? Našťastie opak bol pravdou. Po ponorení sa do strhujúceho deja o boji v duchovnej sfére medzi anjelmi a diablovými prisluhovačmi som zostal v napati az do konca. Po prečítaní určite nebudete podceňovať silu modlitby pri pokúšaní a odháňaní zákerných démonov. Myslím, že najlepšie celu knižku vystihuje rozhovor dvoch hlavných postav na konci 33. kapitoly, pri ich stretnutí vo väzení: "Veríte v Boha?" "Verím, že Boh je." "Veríte, že existuje diabol?" ..."Ja ... nuž, asi áno." "Viera v anjelov a démonov je jednoducho iba ďalším krokom. Logickým." Vynikajúca knižka.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsllFhVKOWQXpvdMaIX9_TwgfVWbxai8S5XwallzWaG2hDWoGGeGE5MFauFTMe12NiUzhkfo5YT9rQTG6a_fXhpEOTySRUNVVKPZwvqMqa-YhWmD3wwEdIZBgEOBrqeSv4k2D7vZzBEeDT/s320/frank+peretti+2.jpg


Nuž a na záver ako zvyčajne pár stručných, ale nie nezaujímavých info: 
  • Frank Peretti má officiam side TU, takže ak chcete, checknite to, kníh tam má až až.
  • Z temnôt si môžete objenať TU, alebo TU
  • Ak ste čítali hádžte sem svoje názory, nenázory, hocičo
  • Ak ste nečítali... tiež sem háčte čo len chcete...
  • Jupííí















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára