štvrtok 19. mája 2011

Pád (Lauren Kateová)


Na Danielovi Grigorim je čosi bolestne známe.
Tajomný, uzavretý chlapec pritiahne pozornosť sedemnásťročnej Luce Priceovej hneď v jej prvý deň na internátnej škole Meč a kríž pri meste Savannah. Je jediným svetlým bodom na mieste, kde nie sú dovolené mobilné telefóny, ostatní študenti sú vyšinutí a bezpečnostné kamery ich sledujú na každom kroku.
Daniel však nechce mať s Luce nič spoločné – a dáva jej to jasne najavo. No ona sa nevzdáva. Mládenec ju priťahuje ako svetlo nočného motýľa a Luce musí zistiť, čo pred ňou tak zúfalo skrýva... aj keby ju to malo stáť život.
Nebezpečne vzrušujúci a temne romantický triler PÁD je súčasne najúžasnejším príbehom lásky!

Z anglického originálu Fallen (Random House Children’s Books, New York 2009) preložila Saskia Hudecová. Redigovala Ina Martinová.

Ukážka z textu

Pomaly, zdráhavo vstali. Slnko práve vykuklo ponad stromy a v maličkých hviezdičkách sa trblietalo na sčerenej vode. K blatistému brehu, ktorý ich dovedie k lietadlu, bolo treba zaplávať len kúsok. Luce si želala, aby bol na míle vzdialený. S Danielom mohla plávať až do súmraku. A do každého úsvitu a ďalšieho súmraku.
Skočili naspäť do vody a začali plávať. Luce si zastrčila medailón pod tielko. Ak bolo dôležité dôverovať svojmu inštinktu, potom jej hovoril, že sa s medailónom nikdy nesmie rozlúčiť.
Opäť užasnuto sledovala Daniela, ako pomaly, elegantne pláva. Tentoraz vedela, že dúhové krídla, ktorých siluetu vidí v kvapkách vody, nie sú výplodom jej fantázie. Sú skutočné. Bola vzadu, prerezávajúc sa záber po zábere vodou. Príliš skoro sa prstami dotkla brehu. Z toho, že o kúsok ďalej na čistinke počuje hučať motor lietadla, bola nešťastná. Dorazili na miesto, kde sa budú musieť rozlúčiť, a Daniel ju doslova musel vytiahnuť z vody. Z vlhkej a šťastnej sa zmenila na mokrú ako myš a mrznúcu od zimy. Kráčali k lietadlu a on mal ruku položenú na jej chrbte.
Na Lucino prekvapenie pán Cole zoskočil z kokpitu s veľkým bielym uterákom v ruke. „Jeden malý anjel mi pošepol, že toto asi budeš potrebovať,“ povedal a rozložil ho pred Luce, ktorá si ho vďačne zobrala.



použitá literatúra: ný web [online]. 2011. 2011, 2011 [cit. 2011-05-26]. Knižný web. Dostupné z WWW: .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára